atmosfeer

Een boek over kunstenaars met ruwe handen

Het boek atmosfeer – In het spoor van kunstenaarstrio Antal Bos, Thijs Trompert en Marisja Smit biedt een unieke inkijk in de bijzondere wereld van drie kunstenaars die objecten en installaties bouwen die het voorstellingsvermogen van de meesten van ons te boven gaan. Maak alvast kennis!

Meer info
atmosfeer het boek

Het kunstenaarstrio

Antal Bos, Thijs Trompert en Marisja Smit (ATM Model Art) zijn kunstenaars met ruwe handen. Ze stoeien met staal, hakken hout en lassen dat het een lieve lust is. Bouwers zijn het. Ruig, hard, machinegeil. Zaagsel op de werkkleding, staalsplinters in de vingers.

Al twintig jaar verrijken ze de festivalwereld (o.a. Down The Rabbit Hole, DGTL, Wildeburg, Into The Woods, Defqon. 1 en Amsterdam Dance Event) en de openbare ruimte (o.a. De Stier in Amersfoort, Het Grid in De Groene Heuvels en De Tuureluur in Netl de Wildste Tuin) met in het oog springende installaties en objecten. Vaak groots en massief, altijd op het snijvlak van kunst en architectuur. Als het even kan blijven de werken staan en worden ze één met de omgeving. Dan ontstaat er een atmosfeer – de ATM atmosfeer.

Anderhalf jaar lang doken schrijver Thijs Tomassen en fotograaf Frans Kanters in het bestaan van dit ondernemend kunstenaarstrio uit Amersfoort. Het betere beukwerk op festivalweides, de epische ontvoering van hun eigen kunstwerk De Stier, hun ontmoeting met de koninklijke familie, de onvoorwaardelijke liefde tussen Thijs en Marisja, de professionalisering van hun bedrijf, de georganiseerde chaos in hun loods, dagenlange vastlopers en momenten van extase: het is allemaal vastgelegd in atmosfeer.

Edities

  1. Special edition/Mystery Box (€1.020) Nog slechts 1 beschikbaar!
  2. Hardcover (€49,95)
  3. Softcover (€29,95)