Wie is Thijs?

Ik ben tekstschrijver en journalist met een fascinatie voor mensen en hun verhalen. Wat hebben ze de wereld te bieden? Welk pad hebben ze afgelegd? Wat maakt ze gelukkig en waarom? Wat is hun vergezicht? Ondernemer of dakloze, IT-expert of ambachtelijk bakker, rapper of voetballer: ik observeer, luister en vang ze zoals ze zijn. In mooie woorden, in treffende teksten.

Achtergrond van Thijs

Kleine Thijs

Thijs is tien jaar oud, als zijn grijzende meester hem op een dorpsschooltje zegt dat hij ‘van die mooie verhalen’ schrijft. Achter het vak ‘stellen’ – hij heeft het ook niet zo genoemd – prijkt aan het einde van het jaar de ‘U’ van ‘Uitmuntend’ op zijn rapport. Vanaf dat moment is het tussen Thijs en zijn pen dikke mik – de liefde voor het geschreven woord ontluikt in moordend tempo, als een klaproos die uit zijn knop schiet. De literatuur is dan nog wat te hoog gegrepen voor het jochie uit het boerendorpje Hooglanderveen. Naast schrijven, wil Thijs vooral ‘weten’; hij vreet kennis. En dus heeft hij zijn toekomstpad al geplaveid: Thijs wil journalist worden. Daarin zijn beide ambities te verenigen, had hij al snel door.

Neerlandicus

Maar Thijs wil meer. Schrijven is meer dan journalistiek alleen en zijn honger om te ‘weten’ is nimmer gestild. Naar de universiteit, dat is het plan. Thijs is dan net 21. De studie Nederlandse Taal & Cultuur aan de Universiteit Utrecht is het meest logische vervolg gezien zijn passie voor de esthetiek van het woord. Bij die studie dompelt Thijs zich onder in literatuur, communicatieve vaardigheden, taalbeheersing en taalkunde. Glansrijk. Professoren willen hem bewegen tot een carrière als wetenschapper, maar dat strookt niet met zijn karakter, vindt Thijs zelf. Een vrij leven als schrijver, dat is wat hij wil.

Journalist

Het lukt hem. Na de havo volgt hij de opleiding journalistiek op hbo-niveau aan de School of Media van hogeschool Windesheim in Zwolle. Als één van de jongste studenten blinkt Thijs uit; vooral over zijn schrijfstijl wordt uitvoerig de loftrompet gestoken. Hij schrijft beeldend, doortastend, boeiend en vlot, met een neus voor nieuws, vinden zijn docenten. Stages bij de Barneveldse Krant en AD Amersfoortse Courant rondt hij bovengemiddeld af: een 8 en een 8,5 sieren zijn eindlijst. Hij kan voor beide kranten blijven schrijven.

Thijs Tomassen Tekstproducties

Het aantal opdrachten als freelance journalist en tekstschrijver neemt in zijn tweede studiejaar flink toe. Daarom besluit Thijs in januari 2010 groter en professioneler te opereren. Hij richt zijn eigen tekstbedrijf op onder de naam Thijs Tomassen Tekstproducties. In al die jaren is de liefde voor het geschreven woord gebleven. De drang om te weten ook. Thijs streeft altijd het hoogste na en ziet zichzelf als kunstenaar van het woord. Dat klinkt wellicht hooghartig. Maar wie niet zeker is van zijn zaak, vlamt ook niet op papier. En daar draait het om voor Thijs.

Goed verhaal nodig?

Zoek niet verder - blijf hier. Thijs tekst 't.

Contact Thijs