Boeken van mijn hand

Leeft het boek nog wel? vraagt men zich weleens af. Het is maar net hoeveel leven je er inblaast, is mijn antwoord. Met veel toewijding bracht ik de boeken hieronder in eigen beheer uit.

atmosfeer

In het spoor van kunstenaarstrio Antal Bos, Thijs Trompert en Marisja Smit

Dit is een boek over kunstenaars met ruwe handen: Antal Bos, Thijs Trompert en Marisja Smit (ATM Model Art). Al twintig jaar verrijken ze de festivalwereld (o.a. Down The Rabbit Hole, DGTL, Wildeburg, Into The Woods, Defqon. 1 en Amsterdam Dance Event) en de openbare ruimte met installaties en objecten die het voorstellingsvermogen van de meesten van ons te boven gaan. Anderhalf jaar lang doken schrijver Thijs Tomassen en fotograaf Frans Kanters in het bestaan van dit ondernemende kunstenaarstrio uit Amersfoort. Het betere beukwerk op festivalweides, de epische ontvoering van hun eigen kunstwerk De Stier, hun ontmoeting met de koninklijke familie, de onvoorwaardelijke liefde tussen Thijs en Marisja, de georganiseerde chaos in hun loods, dagenlange vastlopers en momenten van extase: dit boek biedt een unieke inkijk in de bijzondere wereld van drie kunstenaars. Verschijnt 10-10-2020.

Ontdek het boek
atmosfeer het boek

Flow van de keistad

25 jaar Amersfoortse Hiphop

Dit boek is een honderd procent Amersfoortse co-creatie van schrijver Thijs Tomassen, fotograaf Frans Kanters en grafisch vormgever Raymond van den Hoek. Amersfoortse rappers en producers, van de pioniers tot de beloftes, in woord en beeld geportretteerd. Een boek over zelfexpressie en woordkunst, over jongensdromen en brandende verlangens, twijfels en zegetochten. Verschenen in 2016.

Ontdek het boek

Boeken waaraan ik heb bijgedragen

cover Amersfoort Festivalstad

Amersfoort Festivalstad

Inspirerende cultuur in het hart van Nederland

Boek van Riekje Hoffman, verschenen in 2020, over de rijke festivalstad die Amersfoort is. Ik schreef verhalen over de nieuwe generaties Amersfoortse festivalstrijders. Dertigers die vanuit Amersfoort zijn doorgestoten naar de landelijke festivalscene, maar ook twintigers en tieners die, soms nog als gretige vrijwilligers, aan de poort rammelen.

Cover Tarzan Boek

Tarzan

Het levenswerk van natuurfotograaf Henk Ruitenbeek

Als natuurfotograaf leerde Henk Ruitenbeek de afgelopen dertig jaar overleven in de tropische oerwouden van Afrika. Daar stortte de avonturier zich vol overgave in het grote onbekende, altijd op zoek naar wilde dieren en natuurschoon. Hij heeft zich uit hachelijke situaties moeten redden. Er zijn momenten geweest waarvan hij dacht dat hij ze nooit zou navertellen.

Maar hij is er nog. Net als zijn beelden. Dit boek, een bundeling van adembenemende foto’s en verhalen die ik mocht optekenen, is het levenswerk van de man voor wie Afrika zijn tweede thuis is geworden. Verschenen in 2019.

Goed verhaal nodig?

Zoek niet verder - blijf hier. Thijs tekst 't.

Contact Thijs